Goedkope hosting is Xenat Webhosting
Geen storingen

Op dit moment zijn er geen storingen bekend.

06-01-2015 Prijswijziging per 1 maart

In verband met de ongunstige dollar/euro prijs, zullen de registratiekosten van de .com, .net, .org en .info worden aangepast per 1 maart 2015. Vanaf die datum zijn wij genoodzaakt 15 euro per domeinnaam in rekeing te brengen voor 1 jaar registratie. (inclusief BTW)

Per 5 april geen ondersteuning meer voor Frontpage

Cpanel heeft de ondersteuning voor Frontpage definitief gestopt. We zijn gedwongen de ondersteuning te stoppen. U kunt nu via de FTP functie van Frontpage uw website uploaden. Voor hulp of vragen stuur ons een mail.

04-03 Ziggo sluit poort 25

Gebruikers van Ziggo kunnen sinds vandaag problemen hebben met het versturen van e-mail. Klik op de link hieronder om te zien hoe u dit kan oplossen.

Versturen van e-mail

Ziggo, KPN, Freeler, Hetnet en Planet gebruikers
Kunnen problemen ondervinden met het versturen van hun e-mail. Lees verder voor de oplossing >>.


Nieuws

geen nieuws

Meest gestelde vragen

Main » Email
Email
ANSWERS
 1. Hoe dien ik Outlook Express in te stellen?
  Veel mensen stellen deze vraag en het is altijd net wat anders voor iedereen. De onderstaande guide helpt 9 van de 10 keer.

  Stel uw account als volgt in:

  - E-Mail Addres en gebruikersname:

  gebruikersnaam@uwdomein.nl
  Inkomende Mail Server: mail.uwdomein.nl
  Uitgaande Mail Server: mail.uwdomein.nl
  Bij sommige internet providers dient u als uitgaande mail server de uitgaande mailserver van uw provider te gebruiken, bijvoorbeeld bij Wanadoo.
  (u kunt ook altijd allen de gebruikersnaam proberen zonder @uwdomein.nl)

  - Sommige ISP (internet service providers) blokkeren poort 25 voor SMTP. Indien dit het geval is of u heeft problemen zet deze poort dan op 26.

  Ook uw gebruikersnaam kan per client verschillen er zijn 3 mogelijkheden welke u dient uit te proberen, de volgorde is zo bepaald dat de bovenste de meeste kan van succes heeft de volgende wat minder etc.. De gebruiksmogelijkheden zijn als inlognaam voor de mailserver:

  1. gebruikersnaam
  2. gebruikersnaam@uwdomein.nl
  3. gebruikersnaam+uwdomein.nl

  - U kunt indien u tijdelijk geen gebruik kunt maken van outlook altijd via www.uwdomein.nl/webmail uw mail bekijken en versturen.

  [Back to top]
 2. Hoe kom ik op mijn webmail ?
  U benadert uw webmail door www.uwdomein.nl/webmail of www.uwdomein.nl:2095/ te gebruiken. Daarna voert u in bij username en password de desbetreffende gebruikersnaam en paswoord.
  [Back to top]
 3. Mijn mailbox is vol/ email wordt gebounced
  De inhoud van je mailbox neemt ook ruimte in op de server. Zorg er dus voor dat je met enige regelmaat je mail ophaalt van de server. Als je bijvoorbeeld een pakket hebt met 100 MB ruimte op de server en je ontvangt een stel mailtjes met 2 attachments van 2 MB a 3 MB, is je serverruimte dus al snel gevuld! In de praktijk zal dit niet snel voorkomen, maar voorkomen is beter dan genezen.
  [Back to top]
 4. Wanneer mensen mij een E-mail sturen wordt deze geblokkeerd en ik krijg de melding dat de mail een virus bevat terwijl ik zeker weet dat dit niet zo is.
  Het E-Mail system dat is wij gebruiken bij Xenat Webhosting komt met een ingebouwde anti-virus scanner. Dit systeem zal meestal correct beoordelen of een mail met een attachment schadelijk is. Mocht dit bij u ook voorkomen dan kunt u dit probleem proberen te omzeilen door de betreffende file in te pakken in een .zip file en daarna opnieuw proberen te versturen. Wij kunnen dit niet voor u uitschakelen. Er zijn andere klanten op onze servers en het risico is te groot dat zij schade kunnen ondervinden door andermans mail wat wij natuurlijk altijd willen voorkomen.
  [Back to top]
 5. Wat kan ik doen tegen spam ?
  Naast het feit dat u uw spamassasin kunt inschakelen in uw controle paneel (onder het kopje mail) vindt u hieronder wat algemene tips over hoe u spam kunt tegen gaan:

  Geen adres op internet plaatsen
  Geef nooit uw e-mailadres weg op websites, internetfora, nieuwsgroepen of andere zogenaamde 'communities. Webrobots van spammers speuren automatisch het web af op zoek naar deze e-mailadressen! Laat u veel berichten achter op het internet, maak dan een apart e-mailadres aan of gebruik een tijdelijk e-mailadres.

  Niet reageren op ongevraagde berichten
  Wie antwoordt op een spambericht, geeft aan een spammer de boodschap: 'Ik lees spamberichten.' De spammer zal concluderen dat u een geschikte kandidaat bent voor nog méér spam. Door in het bericht te klikken kunt u bovendien (per ongeluk) een link activeren. Soms zien die er uit als het bekende windows-sluitkruisje. Let op! Sommige spamberichten beloven u dat u voortaan geen spam meer ontvangt indien u op een zogenoemde 'unsubscribe'-link klikt. Doe dat niet. Meestal is de link vals en zal de spammer u juist meer ongevraagde berichten sturen. Nergens op klikken dus!

  Oppassen voor mogelijke virussen in ongevraagde berichten
  Als u niet weet wie de verzender van een ongevraagd mailbericht is, verwijder het. Spam kan soms een virus of een programmaatje bevatten dat schade aan kan richten aan uw computer of de computers aan wie het bericht wordt doorgezonden.

  Gebruik het 'BCC' veld als u een groot aantal personen mailt
  Wanneer u emailberichten naar een groot aantal ontvangers stuurt, gebruik dan de functie 'Blind Carbon Copy', oftewel 'BCC.' Zo verbergt u de adressen van de ontvangers.

  Reageer niet op kettingbrieven
  Berichten waarbij u gevraagd wordt deze door te sturen naar een groep vrienden of kennissen om zo in aanmerking te komen voor een prijs, zijn vaak het werk van een spammer. Als u de e-mail doorstuurt naar een groep vrienden, raken die e-mailadressen automatisch bij de spammer bekend. Hoe dat kan? Doorgaans wordt u gevraagd het e-mailadres van een contactpersoon van het bedrijf dat de prijs uitkeert, in het CC-veld te zetten. Achter dit e-mailadres kan een spammer schuilgaan.

  Koop niets via ongevraagde berichten
  Wie van spammers koopt, beloont hun methoden. Ga dus niet in op het aanbod van een spammer.

  Gebruik een spamfilter
  Filters zijn kleine programma’s die spam tegenhouden of in een speciaal postvakje zetten. U hebt dan veel minder last van spam. Vooral handig zijn de spamfilters die internetaanbieders inbouwen in uw 'webmail'. Die hebben als voordeel dat de ongewenste e-mailtjes niet eens op uw computer komen. Neem contact op met uw internetaanbieder voor meer informatie.

  Geef indringers geen kans
  Spammers trachten via internet toegang te krijgen tot uw computer. Zorg daarom altijd voor goede beveiliging. Installeer een zogeheten 'firewall' die uw computer beschermt tegen onbevoegden. Informeer bij uw internetaanbieder naar de mogelijkheden.

  (met dank aan http://www.spamklacht.nl)

  [Back to top]
Jump to:
Powered by ODFaq v2.1.0
Home | Algemene voorwaarden | Contact | ©2005-2010 Xenat Webhosting

* Eerste jaar gratis, ook bij verhuizing van uw domeinnaam. Na het eerste jaar 10 euro per jaar.
Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW.
Dus is dit een goedkope hosting of niet?